Saturday, September 10

When you truly care for someone, their mistakes never change your feelings because it's the mind that gets angry but the heart still cares.

Monday, September 5

Thursday, August 25

Wednesday, August 24





She hurts and she cries, but you can't see the depression in her eyes because she just smiles.






Tuesday, August 23

The way you talk to me like you hate me so much. Im tired of this thing. I dont want to think. I dont want to deal with it anymore. So you decide what you want do. I wont DISTURB you anymore. I promise.

Wednesday, August 17

Nikmatnya Bersahurrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

Heyy everyone. So today im gonna share something with you all about what i've just experienced last night. As you know in Ramadhan all Muslims are fasting and so goes to me. Last night me, Anis and Tini participate in this event called "Nikmatnya Bersahur". At first, kiteorg join this thing because nak dapat GeMs je but tiba tiba rasa mcm lembut hati nak pergi cause we never went to any rumah orang tua tuaa so nak check it out. Oh yeah, actually event ni mcm kiteorg kene bersahur dgn orang tua tua. Ye lahh,kesian dekat dieorg tade family semua kan,so why not we spread our love to them. Kiteorg gerak dalam pukul 1.30 nearly 2 laaa. Nama rumah org tua tua ni is Rumah Seri Kenangan. Located in Cheras. The whole journey tidoooo,then dah sampai tempat tu we were like so excited and sangat sangat sangat terkejut! The house is so f beautiful,mcm bungalow banyak banyak. 

 see! cool gilaaaa kannn

 Their house or should i call it hotel? 

see, mcm org mat salleh punya tempat tinggal. haha :D 


and this all the pakcikkkssss! Dieorg sangat sporting

So as we reached there, kiteorg terus prepare all the foods for bersahur and tiba tiba sorg sorg pak cik and mak cik datang and duduk. I was like so excited cause im a talkative person and i love to hear about their story and background. So the three of us met this makcik and we called her mak kiah. She so supporting,siap menari agogo lagiii. So sembang sembang dgn diaaaa,dgr cerita dia like mcm mana dia boleh masuk sini. Ada yg kene tinggal dgn anak anak, ada yg family semua dah tak adaa and so on. Sebak,sedih semua adaa but nak buat mcm mana kan? Even though tempat dieorg ni lawa and selesa and sejuk but still they dont have family. This place is like meaningless cause tgk dieorg habiskan sisa sisa hidup dieorg dekat sini,hmm without their own family :( Supposingly they should habiskan masa dieorg dgn family kann. But everything that happens ada hikmah kan.

So we should appreciate our mom and dad and dont let them ended up in this place. Yes, betul orang kataa sorang ibu boleh jaga 10 anak, tapi 10 orang anak belum tentu lagi dapat jaga sorang ibu. I miss them already. 


Sunday, June 26

You :')


I might not be
Everything you wished for
I might not be
Everything you ever needed
I might not be
What stories are made of
I might not be
Perfect
But I know this heart is yours
I know this love lives for you
This soul radiates just for you
And in the end
I just hope I make you happy

Sunday, June 19

Am I doing the right thing? Im not sure and yeah im freak out right now.



p/s: i need help! I need counselor right now.

Thursday, June 16

STUDY!

Im going to MSU this Monday guysss! Wish me luck :D Im gonna miss Kosas so much. 

Sunday, June 12

Awesomenesss!

Salam to all of you reader :) Ok guess whatt, today i watch Kungfu Panda 2!! The movie was hillarious and the panda,Po isss soo cuteeee. You guys should go watch the movie. Bring all your family members. Semua mesti tertanya tanya kan saya pergi dgn siapa tadii. Well i went to the movie with Zahid  As a gentleman,he paid everything HAHA. Kite tak paksa dia bayar or belanja,dia yang nak bayar. Cause actually saya sangat lah kering pada ketika itu. 

I miss him so much since he left me to further his study. Ceh, mcm la dia belajar overseas hakhak. I cant help this feeling but i know we can get throughh it together. We can make it,kan bie :) I just wanna say,a big thank you for today bie.You make my day. See you soon. 



xxx 

Friday, June 10

Expect the Unexpected

Salam to all readers! So,do you guys understand about the title? It happened to me last few weeks i think. Well,i went to school driving to take computer exam. Guess what? I failed the colour section. HAHA. Very very very unexpected. So the clerk yg kerja kat situ suruh pergi check mata dekat hospital. Dalam hati rasa macam,come on guysss,salah satu je pun. erghh,leceh! then pergi check and yes the doctor said that im positive colour blinded =.=  YE AWAK,SAYA RABUN WARNA! tp still boleh drive,no worries everyone. Still can beza kan warna lampu traffic light tu. Since then,semua sibuk asyik nak test rabun warna saya nii and said that "tak sangka salah satu dari kawan aku buta warna"siottt. But nvm,i know they concern about me. Terima kasih kerana mengambil berat :') but seriously,mmg tak nampak apa bende no dalam tu. Meh sini aku cek korg punya mata kayy.


Nampak tak no dalam tu? FYI,saya tak nampak lansung no dalam tuuu.  Kalau tak nampak rabun warna la tuuu. seppp sapa tak nampakk,ada gengg :D Kesian kesian,tape la. Dah tuhan jadikan mcm ni,bersyukur je la kan dari tak nampak apa apa :) 

till here love,xoxo

Sunday, April 17

Hi guys,im back!

Seriously it's been so longgggg since i update my blog. LAMAAA GILAAA tak bukak. Bila bukak,semua dah wayyyy ahead than me,hahaha. Nampak sangat ketinggalan zaman,ok tapeeee. Aku kejar balik korg semuaaa. Okkk,kita nak mandiiiiii. Nnt kita nak cerita banyak banyakkkkkk! 

Tuesday, March 8

Im a working women now ;)

Yeayyy me. I got a job at  Niko Salon. So far dah kerja seminggu,haha. I learn a LOT of things especially about hair. Thank god kerja dia tak membosankan and function laaa. Sekarang dah tak cuci rambut kat rumah dahh,cuci kat salon je. Ibu kata jimat shampoo. So sapa sapa rasa nak potong rambut ke,cuci rambut ke apa ke,datang laaaa kat tempat kerja sayaaa,hihi promote sikit. And one moreee kalau nak beli handphone ke topup ke datang jumpa Shafiq Ashraf aka Acap kat AP. kasi dia kaya sikit. Alaaa korg jalan je depan mcD,nnt nampak la muka diaaa jual handphone,hahaha :D  Btw hari ni cutiii,hikhikkkk. Nak jalannn jalannn,byeee :D
p/s: rambut saya dah potong
lotsoflove:J

Thursday, February 17

Its true

An old man once said .There comes a time in life, when you walk away from all the drama and people who create it. You surround yourself with people who make you laugh, forget the bad, and focus on the good. So love the people who treat you right, pray for the ones who don't. Life is too short to be anything but happy. Falling down is a part of life, getting back up is living. So live your life to the fullest. It is something that can make you happy and people around you happy too.
I have no IDEA what to do right now! 

p/s:kenapa ramai kawan saya yang macam ada banyak masalah? hmm

Saturday, February 12

Impiana

Heh,lama dah tak kerja Impiana. So semalam kami kerja,macam biasalah kerja kann. Penat dia gila babi la en but we have lots of fun cause bos mcm biasa laa. Baikkk and so so so funny. And yeahh,this is the first time Norilianis Rosdin join kami kerja. Tanya dia "best ke tak"and she answer "besttt!" Hari ini kami cuti cause tiada function. Ahad kerja balik. Well,i think Impiana is the best kan koranggggg. Hahaha. Hey,watch this!

video
 We are doing our make up and so on. Tade kerja amik video cause masuk lambat kann,eheee.Sorry sound tak berapa nak dengar.Much of love from the three of us to you guys out there!  

 
p/s: Wana,garang doe suara aku. "kau nak usha apa?!" yang Anis pulak main semangat lagi nak masuk kerja,hahaha
 

Friday, February 11

Im loving it!

Hah! malam tadi is our first training after a year tak menari. Well its quite a relieved cause setakat ni semua OK. Mula mula mcm kekok but then ok la i think. HAHAHA.. Its okay,we going to try harder daddy :) we going to practice every single day if ada masa. Memang ada masa pun,hehe :D
Okay,masa untuk siap pergi kerja,alamakkk lapar laaaaa. Sapa nak belanja makann. Dah la tade duit,nak tunggu makanan hotel,melepet je. Sedihh
Annyeong 

Thursday, February 10

Wow

I just coloured my hair. hehe,tapi tak nampak sangat pun cause dark brown. Kalau ada matahari nampak lahh. Well,saya sangat berpuas hati :) Thank you Anis for helping me. Fish aku colour duluuuuuuuu,haha. Kau lambattt! 

Btw malam ni ada training dgn daddy. Im really nervous. Tapi tak pe laaa, Yusof Hashim cakap kalau ada minat apa pun boleh :) 

So jadual saya untuk hari akan datang ialah kerja. Jumaat Sabtu and Ahad kerja di Impianaaaa. Boleh la buat tambah tambah duit kann. Duit pun dah susut.

Till here readers,xoxo

p/s: siapakah Yusof Hashim? Sapa dapat jawab dapat hadiah

Wednesday, February 9

I MISS ZAHID KHUSNI

Got the job!

YES YES YES ! Well actually daddy aka cikgu Aziz who want me and Wanamira to join him in his show. Our job is DANCING. We were like f excited cause its been a lonnnnnnnnngggggggggggggg time since we left this bidang. And now,here we are,Min and Wana,dancing again. ecehhhh,haha. Last show yang kiteorg buat is tarian satu Malaysia if im not mistaken,2 or 3 years ago. Saya menari tarian India,imagine that. Wana menari apa eh? Melayu i think.
 This picture is around 2008

 meet Aqilah Faiqah

 and yes this is me,yeahh I used to be really small. Sekarang pun. haha
  Ushh,after this we have to really focus about all the steps. Im also worried if i cant catch up really good. Wish me luck guys.

p/s: Wana kau ada ke time menari dgn Aqilah ni eh? Cant recall

lotsoflove: Jasmin Amily 

Tuesday, February 8

Kerja orang yang tak de Kerja

Tadi pagi at 7.45 somethingg, me,Anis and Alip went to Bukit Indah to meet with Fish and Shin Chan. Dah sampai bukit indahh,Shin Chan pulak tade. Tak ikut,penat katanyaa. Nvm,so we continue our journey. So for the first time me and Anis hiking. Mak aihhh,penat kalah jogging. Serious rasa mcm nak give up tapi disebabkan nak swimming di KDE perjalanan tetap di teruskannn,ehheee. Saja je gedik gedik penatt. Its quite challanging, kalau give up malu je. Nenek nenek and atuk atuk pun bolehhh,takkan lah orang muda mudi macam kami ni tak boleh. Then sampai kat tasik rest jap. Bersih bersih kan kaki then SURPRISE! yess,pacat sedang menghisapp darah manis saya. Eeee,geliiii dan takuttt. Nasib baik Alip tolong cabut,tu pun susahhh. Kaki berdarahhh sepanjang jalan. Pacat sakai!

After 1 hour, I think baru sampai Taman Tar. Akhirnyaaaaa. Sumpah tak nak hiking dahh. Sanggup jogging ke Taman Tar,nanti tade la pacat gigit saya lagi,haha. We arrived at KDE,lepak cafe japp after that masa yang di tunggu tunggu. Swimming time. So pergi bayar then pick up the towels. Change into our swimming suit then SPLASHHHHHHHHH! The swimming pool is wayyyy to deep. Tadi ukur macam tinggi dua kali sayaaa. But who caresss,swimming sajaa since semua reti swimming. Cuma Alip and Anis tidak berani. Takpe,cuba lagi lain kali. Actually dieorg bukan tak reti swimming cuma tak reti float. Alahh,reti padahal. Takut je lebih dua org ni. Imagine our skinn,super duper tan. Mana tak nyaa,swimming dari 10 till 12. Matahari tidaksss terik. AHAHA. Fish cakap dah macam Negro dah semua. Kisah 8 =.=  We have so much fun there. Mula mula Anis cramp then Alip. Mcm mcm.

Habis swimming semuaaa,we go for a lunch dekat studio 5! Lama tak pergi situuu. Ajak Faid sekali. Makan makan,penat nak tido,suruh Faid hantar kami balik. Sampai rumah TIDO! Today was fun :D Lets do it againn tapi tolak hiking yaaa. 

Saturday, February 5

TIDAKKSSSS PENATSSS

Just got back from Rompin Pahang. Esok lah update pasal holidayy. Macam dah berkurunnnn tak updatee. hehe

Thursday, January 27

Home sweet home

Finally,balik pun. Tapi tak nak balik,tape laaa. Nnt datang lagiii :) I miss them already,selalu yang kejutkan tidur Farres. Ada ke patut dia main kiwi kasut yg sponge tu then org tgh tido dia letak nya kat mukaa. Mana tak bangun kann.HAHA. What to do today? I have no idea. Petang nak jogging la.

Wednesday, January 19

Tenet kura kura

NAK UPLOAD VIDEO! TAPI TAK BOLEH. *nangiss





p/s: nak Bie pujuk,tapi tak boleh. Cellphone tarak. Tape la,pujuk diri sendiri =.=

The kids still tak tido and tomorrow SEKOLAH LA WOI!

oh Godd,kenapa la susah sangat nak tidur kan budak budak ni. Nak susu,dah buat dahhh. Apa lagiii. Tido la wahai adik adik ku,esok nak sekolahhhh. And here random pictures of us just now.

we playing with the webcam at 1 am in the morning.
Alya cakap "eh,muka kita macam syurga pasal cerah laa" haha,what she meant is we are like sooo SUCI. hahaha.

HAHAHA. The monkey family. We cant stop laughing!

see Farres,doing the cermin mata style

Alya,please stop eating. Its 1 am already =.=

hamekk kauu,lagi suruh berhenti lagi dia mencekik banyak banyakk =.=


its polka dots honeyyy

okay,ni mcm syurga kan Alyaa. hahahahaha


Ayishh,please sleep baby. Tgk mata diaa,bulat. Tanda tanda tak nak tido lagi aa tu.

So sampai sekarang tinggal Ayishh je tak tido lagi. Sibukkk panjat belakang badann orang and makan keropok. Ni kalau ibu Ayish tau ni,mati kakak kakak awak tauu.

Actually,we have to babysit this kids cause their parents kerja outstation. Maklum la,steward dgn stewardess kann. Its okay auntie Elah and uncle Fadhil,your childrens are safe with us,hee :D
Ingatkan senang babysit budakk,rupanya susahh tapi tapi tapi we have a lot of fun cause i love kids.

So my current activity for these week are pretty much like ibu yang mempunyai 3 orang anak anak kecil. Mak aihh,tiga pun dah tak larat dah ni. Nasib baik ada assistant,Sarah :)

Kay kay kay,till here cause nak kemas kemas sikit. Bersepah dah mereka buat. 
Goodnight readers,xoxo



Friday, January 14

hahs mala

Okay terbalikkan balik apa yg di taip di atas jadi lah Shah Alam. Nak pergi Shah Alammmm,nak lepak dengan SarahManda,nak jaga my adik saudaraaaa. Nak jaga opah jugaaaaa. Bapakkk,please let me stay there for one week JE. I miss them. 

 i miss this girl and boy eventhough they are wayyyy to annoying. hahaha

 My sisters (;

 Auntie Elah yang sangatttt sporting tapi garanggg,erkk.

macam selimut tak baju mereka? haha,tetapi comelll,muah muahh


Dont worry,i'll come to Shah Alam but i just dont know when. But kalau boleh nak minggu depan cause nnt dah dapat kerja tak boleh lepakkk dahhh. 
Berusaha memujuk The King of the house aka uncle Black =.=

Thursday, January 13

Im loving my life every single day

Today,as usual our routine running dekat Bukit Indah then teringat kat Hajar. So pergi visit dia,hah kau terkejut kite org datang. Mana taknyaa,pagi pagi dah menziarah orang. Then borak borak,lama lah jugak cause dah lamaaaaa tak jumpaaa. Rinduuu kat Hajaaa.Balik,mandi then Anis datang rumah cause we planned to go to carefour to buy groceries. Balik je,kami terus masak LASAGNA! Sedap gilaa babiiii,hahaha. And this is our homemade lasagna. Senang je rupanya nak buat benda ni. 

bahan bahan dia ya cik puan *suara chef Wan

sebelum masuk oven

selepas keluar oven. haha

ini lah hasilnyaaa!

Okay,berjayaaaaa. Habis semua niii di lahap oleh saya,Anis Adam and abggg. Tapi kesian ibu and bapak tak dapat merasa,hmm. Rasa macam batu belah batu bertangkup pulakk. Tiba tiba,ibu call,die cakap die still kat KL,stuck cause jam teruk. Apalagiiii,berkeletang keletung la kat dapur buat lasagna baru for dioerg punya dinner. Hehe,ingat kan nak surprise mereka tapi tengah halfway buat dieorg dah sampai rumahh. Tapi perjuangan tetap di teruskan. About 30 minutes something after dieorg balik,baru lah siap. Dinners ready.

Erkk,time bapak first bite the lasagna rasa macam takut gilaaaaa. Takut tak sedappp. Then dia cakap SEDAP! Fuhhh,legaaa. Ibu join the club makan,and she said lepas ni tak payah la dia masakkk cause the one and only anak perempuan dia dah pandai masakkk. Haha,tengok la buu kalau ada mood.

Adam pun makan lagi =.= tapi tape lahh. Bapak,3 kali tambah,ibu 2 kali tambah,Adam 2 jugak kottt. Simpan sikit untuk abang sayang :) 

After all,hari ni semua perfect. Anis,thank you for teach me how to cook the lasagna. Im gonna remember it forever,love ya <3

p/s: Wana,kesian kauu. Tape laaa,lain kalii laaa. Cake pulakk. hehe,muah muahhh

Wednesday, January 12

Kerja Makan Makan Kerja

So i bring my Anis to eat at Taiwan House last Tuesday. She never been there,pity her,haha :)
Our menu lunch are
glass noodle dumpling
this is mine,hehe. Shodapppp

Beef noodle erkk something. I dont remember the name. 
Anis punyaaa.Pun shodappp

And meet my crimepartner :)

After finishing our lunchhh,kiteorang dah macam tak tahu nak pergi mana. Nak balik rumah malas sangat. So we try our luck cari kerja. So kami apply  6 TEMPAT! haha. Tak dapat job jugak tak tau la.First we apply at Starbucks,then Brands Outlet,then Watson,then Pizza,then Old Town and lastly Nandos.

Actually tak plan pun,then ingatkan isi form je. Tiba tiba terus kene  interview. Wow,mcm bidan terjun. Selamba la interview. Harap harap dapat kat Nandos,hehe dapat makan ayam free. Hari ni pulak tade kerja pergi guardian beli some stuff then tengok ada kerja kosong. Apalagi apply lah. Guardian kosas,haha. Dekat gila dengan rumahh.

Balik dari mencari kerja,we lepak-ing at Cendol bersamaaa dgn Hilman,Lina,Anis,Acap*yg baru balik kerja =.= kesiann penat and after a few minutes Wana join the club.

Sape sape kawan kawan yang tade kerja tu,pergi lah cari kerja kat Ampang Point. Berjuta kerja kosongg. Jom ah ramai ramai,dekat dan senang. Tak guna banyakduit. Gaji pun mashukkk. Renung renungkan lah dan selamat beramal.

Yay! I got what i want :D

Very malass nak update blog act. Tapi mcm bosan so update la.hee :) I just got back from Anis house. We just lepak-ing like usual cause she teman me lunch. Kat rumah dah tak ada benda lansung nak masak =.= we need to buy groceries ibuuu. For lunch i ate kueytiow goreng basahhh,nyumm nyumm. Sedap bonda masakkk.Mungkin kerana terlampau lapar macam badak tu yang semua jadi sedap. Then pergi beli SEVENTEEN. Sebab sebab nak beli pasal ada calendar 2011 free.

Korg ada? tak ada kann,hehe. Btw kita dah beli buku yang kita nakkk,yayyy!! Buku note plainn but nice! Act buku tu untuk tulis recipe yang di pelajari. The book is so cute,thnk you to Anis cause choosing that book for me. And and and i also bought this cute pen sayur. Haha,pen tu bentuk macam sayurr. Tak tau nak cerita apa dah,so my next my entry will be about WORK!

Tuesday, January 11

11.1.11

IT'S BEEN TWO MONTH WE'VE BEEN TOGETHER <3
AND IM STILL COUNTING




p/s: I LOVE YOU

Monday, January 10

Bila nak KURUS!


 Ya itu diaaa,balik kampung makan tak berhenti,maklum la ada celebration birthday OPAH yang ke 85. So this is what i ate.


cake buatan sendiri ;) hah! begitu bangga kerana begitu sedappp


This is what i call pita bread. You should try make your own. Its so simple like ABC!

nyum nyummmm
hamik kau makanan,habis in one night only,haha. Semua pelahap =.=
And meet the birthday girl,hehe. She so old but still kuat macam harimau. rawrrr

 MashaAllah,banyak gilaa cause dedap dilaaa. Lepas melantak semua bergolek beramai ramai dan tido. Macam ular kekenyangan,brrrp. Semenjak jadi penganggur,belajar memasak je. Seronoknyaaaa!!Nanti mesti suami sayang lebihh,hehe :) Kite dah pandai masak,awak? haha.

 Apabila sesampai saja di Kualalalala Lumpur,perasaan malas melampau lampau lampauuuuuuuuuu dan laaaampppauuu datang membuak buak . Gimana mau kurus ni,lama kelamaan bisa jadi belon badan gue ini.

 Tak boleh jadi ni,kalau di biarkan makin terukkkkkk.So,memandang kan duit pun tade =.= so tak boleh lepak selalu kat warung warung kopi* cehh,macam selalu pulak minum kopi kat kedaiii,eee orang tuaaa.

 So lepas ni azam baru! Nak turunkan berat badan sehingga 35 kg,ooooohhhhhh tidaaakkkk. Ibu cakap nnt mcm aneroxia. So berat ideal yang nak sekarang ni emm 40 will be fine. Mesti ada yang tidak menyangka berat saya melebih 40++.

ini bukan kaki sayaaa =.=

 Jangan disangka air yang tenang tiada buayaaa. Hahaha,tak kena lansung perumpamaan tuu. Jadi,saya akan berusaha bersungguh sungguh untuk mencapai cita cita. Kawan seperjuang yang sentiasa berjuang untuk membakar lemak lemak yang terkumpul ini  bersamaa adalahhh jeng jeng jeng NORI NORI NORI. Actually nama dia Norillianis.hehe.We're going to get kurus,InsyaAllah.Look forward us within 2 monthh,ada perubahan tak nnt.


Nak badan macam ni lahh, hahaha

tgk dia,comel je:) im not her fan,and not obssessed with her. She just inspire me.